A TELJES nyirkai jóslat

„Mihelyt közzé tettem „ Yotengrit 2” c. könyvemben a „Nyirkai jóslatot”, a mások szellemi hulladékából élők serege vetette rá magát. Csűrték, csavarták, hamisították, magyarázták. Lett belőle „nyitrai”, sőt  „nyiglai”  jóslat is. Védtek, támadtak vele pártokat, személyeket, fűztek hozzá magyarázatokat. Jelentkeztek „póttartalékos próféták” is, akik a folytatás sugallatait vélték fülükben zümmögni. Nem mesét költök, de egy két lábon járó fajtánkbéli azt jelentette, hogy ő volna személy szerint a jóslatban említett „zengő sivatag tigrise”. Gondoltam, elszállásolom egy jó hírű állatkertben, de ezt zokon vette. Ám akadtak tudós koponyák is, akik elolvasták minden irányból és filológiai csapdák segítségével rájöttek, hogy én egyet s mást elhallgattam a jóslatból. Így igaz! Visszatartottam a személy szerint rám vonatkozó jóslatokat, hozzám közel álló személyekre és a Yotengritre vonatkozókat, meg még sok egyebet, ami a jóslat közlésekor nyugtalanságot válthatott volna ki. Most, miután lelepleztek és többen is követelik, mint mondják, a „teljes igazságot”, szabadjára engedem a teljes jóslatot.

Ki-ki értelmezze, ahogy tudja! Ami rám vonatkozik, azt értem. Engemet következetesen „49.-nek” nevez. Bendes József a „48.” Ez a Kárókatona(kormorán)-rend főbácsáinak sorrendje. Lápkumánja táltos pl. a  13. volt, én a 49. vagyok. A sámánisztikus jóslatokra jellemző a képletes, szimbolikus megjelenítés. Pl.:” Szárnyas nyilak ősi útja „= selyemút, KÍNÁBA VEZETŐ ÚT! „Piros mellvértű tulok: A tőzsdét, a pénzerőt szokásos öklelő marhának ábrázolni. „Piros mellvért”? (Németül: piros =rot, mellvért = Schild,)= Rotschild. „Tengereken utat változtatnak a hajók.” = A világkereskedelem tengelye áttevődik az Atlantiról a Csendes-óceánra. Új kapcsolatok és kapcsolódások állnak elő a világkereskedelemben.

Szó esik a Yotengrit-tanokról, benne az én szereplésemről, kiemelkedően a „Csillagszemű Asszonyról” és kontrasztként a törtető „ringyó”-ról, aki emberfölöttinek  játssza meg magát, átgázol másokon, de  mivel „nagy kanállal kever kis halakat „,elbukik„. Nagy kanállal kis halakat keverni” = nagy dologba vágni arra alkalmatlan, kisszerű szövetségesekkel.

Ilyesféleképpen néz ki a jóslatelemzés módszertana.  Sok sikert kívánok hozzá és a nyájas olvasónak figyelmébe ajánlom a Yotengrit-tanok értelmében, hogy NINCS ELŐRE MEGÍRT SORS, de megközelítő beteljesülés az van, ha nem hárítjuk el a megjósolt balszerencsét!”

                                                                        

Máté Imre